dimarts, 13 de desembre del 2011

Continuem experimentant amb els colors !!!

Hi ha una web que ja fa molt temps que consulto, http://www.experciencia.com/, en la que donen idees per fer experiments científics que son molt senzills de realitzar i alhora molt visuals, vaja, ideals per fer amb nens petits !!!

Avui hem provat amb un dels seus experiments, un experiment de colors !!!

Hem posat en un plat de plàstic una mica de llet (sencera).
Després hi hem afegit un parell de gotes de colorant alimentari vermell, groc i blau. Els colors, en comptes de dissoldre's en la llet com passaria si ho féssim amb aigua, han quedat concentrats a sobre de la llet.


Hem agafat un bastonet de cotó (d'aquests de netejar les orelles) i hem sucat una de les puntes amb sabó líquid, amb aquesta punta hem tocat suaument la superfície de la llet ...


L'efecte és immediat. Els colors s'allunyen del bastonet de cotó i formen bonics dibuixos.

Si continuem tocant la llet amb el bastonet, els colors es van barrejant de mica en mica, i finalment es dissolen en la llet !!!



El Jan al final ha volgut improvisar, i ha afegit mes colorant a la barreja de llet i colorant ja dissolt. El resultat, noves taques de color, que al tocar-les de nou amb el bastó van formant nous dibuixos !!!



L'explicació científica d'aquest fenomen la podeu trobar a http://www.experciencia.com/2011/12/leche-y-colores-la-carrera.html.
A casa, de moment, hem deixat de banda les explicacions, i hem realitzat l'experiment a mode de joc.

2 comentaris: