diumenge, 4 de desembre del 2011

D'excursió per Cardona

Fa uns dies vam estar per Cardona !!!

Vam fer un parell d'excursions que van estar molt bé!! Al Jan i al Pau els va agradar molt, i als papas també ;-)

El primer dia vam anar a conèixer el castell de Cardona. Encara que no vam poder fer la visita guiada, la passejada va valer la pena.

Construït sobre una muntanya des de la qual domina la conca central del Cardener, el castell de Cardona va ser, des del segle XI i fins al XV, el nucli residencial dels senyors de Cardona. Constitueix un excel•lent compendi de fortificació militar que mostra l’evolució de les arts militars des de l’edat mitjana fins a l’època contemporània.


En aquells moments vaig recordar una de les entrades del bloc de la Inma, http://paramipequeconamor.blogspot.com/2011/09/excursion-por-el-castillo-de-loarre-en.html, en la que explicava com van inventar una història de dracs en una excursió que van fer amb l'Acher al castell de Loarre. Vaig adaptar la història al castell de Cardona. Els nens s'ho van passar pipa buscant el drac per tots els racons del castell !!!






El segon dia vam anar d'aventura a la muntanya de sal !!! Una muntanya de sal pura situada a la Vall Salina de Cardona.

Primer un petit viatge amb trenet que ens va portar fins al peu de la muntanya. El Pau estava emocionat !!!

Ens van deixar tastar la sal de la muntanya ... als nens els va agradar la proposició i no van perdre el temps!!


Després vam poder entrar dins l'antiga mina de sal. Un passeig per les antigues instal.lacions mineres. Un recorregut guiat per l'interior de les galeries. Ens van explicar la història de l'explotació industrial de la Vall, vam veure la maquinària d'extracció mineral del pou. Però el mes sorprenent, la diversitat de minerals que hi ha dins la mina, les estalactites i estalagmites de sal, els colors ... Ens va agradar molt ...


     


El Pau va aguantar 5 minuts de rellotge despert, la resta de la visita la va fer en braços del papa, fent la migdiada.


Una escapadeta ideal per fer amb nens !!!

4 comentaris: