divendres, 2 de desembre del 2011

Acondicionament de l'espai de joc

Dissabte passat vam tenir el plaer de conèixer en persona a la Clàudia i la Carmen, del bloc Jugar i jugar http://jugarijugar.wordpress.com/.
Vam assistir a una xerrada i presentació d'algunes de les joguines que venen a la seva botiga on-line.

Ens van parlar sobre els jocs de qualitat i els espais de joc. Molt interessant la veritat. Enganxo l'enllaç d'un article que van publicar elles mateixes en el seu bloc sobre aquest tema: http://jugarijugar.wordpress.com/category/propostes-jugar-i-jugar/.

Em van convèncer tant amb tot el que deien que vaig decidir que era hora de realitzar alguns canvis a casa nostra. Dit i fet !!!

Fins ara els meus fills tenien la zona de joc acondicionada a la part de dalt del nostre pis. A la primavera i tardor s'hi està molt bé a dalt, però a l'estiu fa una calor horrorosa, i a l'hivern un fred que pela !!

Els he acondicionat una part del menjador perquè hi estiguin a gust jugant amb les seves coses ...

... hi tenen un racó de lectura, amb la seva petita llibreria que sempre omplim amb els contes que agafem de la biblioteca, un parell de pufs i un ou-cadira per poder-hi seure còmodament


... un moble de l'alçada d'ells en el que hi posem unes poques joguines. La resta de joguines les tenim guardades a dalt. La idea és canviar-les cada x temps per donar una mica de mobilitat a la zona


... una secció de música amb els seus CD's i amb l'equip musical de la família. Ells mateixos poden triar la música que volen escoltar en cada moment


... una petita taula i una cadira, amb material divers (colors, retoladors, tisores, pegamento, llibretes ...). La meva idea és anar variant el material que deixem a la taula


Tant sols he invertit un parell d'horetes en organitzar-ho tot, i estic molt contenta amb el resultat

Els nens estan encantats amb la seva nova zona de joc. Només hem posat dues condicions, la primera, quan acabem de jugar amb una cosa, i abans de començar a jugar amb una altra s'ha de recollir, i la segona, sempre, abans de sopar, s'ha de deixar ben recollida la zona de joc.


4 comentaris:

  1. Tan de bo et facin cas i recullin :-P
    S'ho passaran molt bé a la seva nova zona de jocs

    ResponElimina
  2. Quina casualitat! Fa pocs dies jo també vaig descobrir el web de jugarijugar!!! Us ha quedat molt xulo tot! Veig que hi ha moltes coses d'Ikea!! Vagi bé!

    ResponElimina
  3. Muy bueno Silvia, yo también soy de la opinión de que los espacios de juegos de nuestros hijos tienen que estar muy bien acondicionados, te ha quedado fenomenal!! Me gusta mucho. Yo leí también el artículo de jugarijugar, me gusta mucho, una suerte de haber estado con ellas!! Besos.

    ResponElimina
  4. MamaModerna, doncs de moment han complert el pacte, espero que duri !!!

    Conxi, a casa nostra tenim moltes coses made in Ikea!! Bueno, bonito y barato ;-)

    Inma, si fué una suerte poder asistir a la charla. Son dos chicas muy majas !!!

    ResponElimina