divendres, 16 de desembre del 2011

Colors i farinetes

Últimament estem experiment ant molt amb la barreja de colors.

L'altre dia vaig improvisar una activitat amb els nens.

Vam començar barrejant colorant alimentari i aigua en uns gotets petits. Al mateix envàs en el que es ven el colorant, per la part del darrera, t'indiquen en quina proporció (gotes) has de barrejar els colors per obtenir diferents tonalitats (taronja, rosa, blau, verd ...). Aquestes proporcions ens van anar molt bé !!!

Vaig posar una mica de farina en quatre plats de plàstic. Vam abocar el líquid de cada un dels gots en un plat de farina, un plat per cada color.
Amb una cullera vam barrejar la farina amb el color, afegint-hi aigua quan la barreja era massa espesa.


Així vam aconseguir aquesta "pintura" casolana:





Els nens s'ho van passar molt bé creant la "pintura", i després la van utilitzar, amb rodets i pinzells, cadascú va triar com volia pintar.

El Jan va fer un os i un gat !!



El Pau un avió !!


 
Així d'enfeinats vam estar una bona estona !!!

4 comentaris:

  1. Genial Sílvia! una activitat molt plàstica i creativa!! molt bona improvisació i millors resultats!
    petonets!

    ResponElimina
  2. Pensava que al final del post diries que veu ficar els dibuixos al forn i us els veu cruspir, hahaha

    ResponElimina
  3. Gracies Marisol !!

    MamaModerna molt bo!!! jejeje no ho vaig pensar... per la propera ocasió no ho descarto això de berenar-nos els dibuixos !!!

    ResponElimina
  4. Hola Silvia! Buscant una "recepta" de pintura casolana he vingut a parar al teu bloc, concretament a aquesta entrada. O sigui que us he descobert, i després de tafanejar una mica pel bloc (sí, he llegit un munt d'entrades!) doncs m'he decidit a deixar-te un comentari. També escric un bloc, un bloc un xic més jovenet que el teu, però també amb molta empenta i ganes, i també sobre tot allò que fan els meus petits... si el vols conèixer et deixo l'enllaç és http://encenentlaimaginacio.blogspot.com/ i si em dónes el teu permís, t'afegiré a la barra lateral del meu bloc... així sempre estaré al dia quan publiquis una nova entrada! Salut, i a seguir treballant!
    P.S.: Això de la sorra mòvil, m'ha fascinat!!!

    ResponElimina