dijous, 27 d’octubre de 2011

Sorra mòbil

Ahir a la tarda, quan els peques van arribar del cole, tenien una sorpresa preparada!!!

Un vol amb una cullera, un got ple de maizena i una botella d'aigua.


Tot preparat per crear "sorra mòbil". Una proposta Montessory que hem tret del bloc Montessory hoy, http://montessorihoy.blogspot.com/search/label/Ciencia.

Hem començat amb una petita explicació demostrativa del que és un sòlid, líquid i gas.

Tot seguit ens hem posat "manos a la obra". Han tirat la maizena en el vol, i han anat afegint-hi aigua (és recomanable afegir-hi l'aigua de mica en mica perquè sinó la barreja queda massa aigualida), remenant-ho bé amb la cullera.
Arriba un moment en que la barreja sembla líquida, però si la toques és dura. Al preguntar als nens si la barreja que hem obtingut és líquida o sòlida, el Jan no ho ha dubtat ni un moment, "mama, és líquida!!!". Però quan l'ha tocat la cosa ja no estaba tant clara ...

El que més els ha agradat ha estat agafar la barreja amb les mans. Fas una bola i quan la deixes quieta entre les mans es desfà. Hem recreat un fenomen natural que es coneix amb el nom de sorra mòbil.Els nens han estat com mitja hora entretinguts, jugant amb l'aigua i la maizena !!

I al final, toca neteja dels estris que hem utlitzat. Tot es deixa net i endreçat !!!


Amb aquesta activitat, hem aprofitat per veure i tocar sòlids i líquids, hem treballat el sentit del tacte i la motricitat de la ma !!
La veritat és que "l'experiment" resulta molt curiós. A casa és la segona vegada que el fem !!! Si proveu ja ens explicareu què tal !!!


3 comentaris:

  1. Aquesta me l'apunto per quan el baby sigui més grandet :-)

    ResponElimina
  2. Per cert,al barri de Londres on visc tenim una escola Montessori a prop i mare meva quins preus! Una llàstima que estigui tan a prop i tan lluny de les nostres possibilitats

    ResponElimina
  3. Una actividad muy interesante, me la apunto!!Besos.

    ResponElimina