dimarts, 12 d’abril del 2011

Visitem el Mon Llibre

El dissabte vam anar a passar el dia a Barcelona. Vam visitar el Mon Llibre.

El que mes ens va agradar:

* Cuando vuelve la luna: una representació pensada per als mes petits, bebès de 0 a 4 anys, de la mà de la companyia Arena en los Bolsillos, http://www.arenaenlosbolsillos.es/index_es.html

Una ciutat. Cada nit una visita molt especial. Quan torna la lluna la ciutat es va cobrint de petites llums.  ¿A on s'encendrà la propera llum? ¿Quines històries passen dins dels edificis?



Amb una escenografia molt original (caixes de diferents mides son els edificis, i distribuïdes per tot l'escenari formen la ciutat) i amb la música i sons de la ciutat aconsegueixen captar l'atenció dels nens en tot moment.

I al final, conviden als petits a pintar amb guixos sobre les parets dels edificis !!! El Jan no s'ho va pensar dues vegades ...




I fins i tot despengen la lluna perquè qui vulgui la pugui tocar!!!! Una passada!!!!


El Pau no va desaprofitar aquesta oportunitat única !!!



* Un libro, d'Hervé Tullet i de l'editorial Kokinos.


Casualment la setmana passada vaig llegir referències d'aquest llibre a diferents blogs, i la veritat es que tenia ganes de "jugar-hi" amb els meus fills. Doncs ves per on que el vam trobar el dissabte entre tota la pila de llibres que hi havia per llegir!!! Ens va agradar molt!!! La cara de sorpresa que feien els nens al passar les pàgines era un poema!!!

Un joc de construcció: BLOCO. Peces de gomaespuma que es poden anar acoblant amb uns connectors de plàstic. Tens les plantilles per construir un camaleó, llargandaixos, dracs... I a part, es clar, pots deixar anar la imaginació i muntar les figures que vulguis!!
El Jan es va enamorar d'aquest joc. No ens vam poder resistir i ara forma part de les joguines de casa!!!
De moment hem muntat el camaleó. El Jan s'hi va entretindre, amb molta paciència, realitzant un excel-lent exercici de psicomotricitat fina.

Com veieu, el dia va donar molt de si !!!

6 comentaris:

  1. I tant! Petons de la yaya!

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por las dos referencias, el primero no lo conocía y me lo apunto, me parece super bonito. El segundo, como tú había leído muchas referencias últimamente y lo había visto en la librería, me pareció precioso. Pensé que Acher todavía pequeño para él, pero me pareció muy creativo y precioso.
    ¡Cómo habéis disfrutado! ¡Qué envidia sana!
    Un besito.

    ResponElimina
  3. Ohhh! Ahora al mirar la web ya me he dado cuenta que era una producción teatral y no un libro, jeje...¡me parecía magnífica la idea! Seguro que la habéis disfrutado mucho...¡qué suerte!

    ResponElimina
  4. Sílvia, aquest llibre me'l va ensenyar tota emocionada la Mercè, l'educadora de llar d'infants del Martí. El va trobar a una llibreria de l'Espluga. El mateix dia de portar-lo a la Llar els el va ensenyar. Ens explicava que la cara de la canalla va ser tot un poema.
    Quan els topets tombàven ells tombàven tots a la vegada, quan es feia a les fosques tots es tapàven els ulls, i així amb cada una de les pàgines. Ostres, ens deia que mai els havia vista a tots tan sincronitzats!.
    La veritat és que avui en dia hi ha un munt de bibliografia infantil i d'una qualitat espectacular. No fa massa per a fer un regal, vaig comprar un llibre d'obres d'art totalment contemporànias, a l'estil Miró, es tractava de trobar el cuadrat groc que hi havia a cada pàgina, sempre estava amagat dintre d'alguna figura en 3D i això feia que la canalla hagués de mirar-se ben mirada tota la pàgina i mentre buscàven anàven descrivint el que veient. Una experiència molt bona i que bons observadors que son!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Laka, i recordes com es deia aquest llibre??
    Al Jan li agraden molt els contes de "buscar" i aquest que expliques em sembla interessant...

    ResponElimina
  6. Eps Sílvia, aquí en tens la referència: http://www.laie.es/libro/quadrat-groc/380668/978-84-9825-441-9

    A la botiga del Macba pots trobar molts llibres d'aquest estil.

    Salut!

    ResponElimina